eкология и пестене на енергия

За хотела >> настаняване>> условия в хотела >> условия в стаите >> екология и пестене на енергия >> Интерактивна анкета SurveyOnTablet


easyHotel Sofia - Facade

easyHotel Sofia – Фасада

 

www.fiveleafsystem.com

easyHotel Sofia се включва активно във все по-актуалното опазването на околната среда и пестене на енергия.

Той вече е поканен и включен в “зелената” верига от екологични хотели, (като за момента е категоризиран с 3 листа от 5 възможни):

Five-Leaf System – Think green when you travel .

Това се постига като трябва да са спазени възможно повече критерии с такава насоченост.

Част от тези, които са приложени и функционират са:
топлоизолацията на сградата
заложената двуслойна дограма
термостатични глави на душовите батерии
разделното събиране на отпадъците
слънчевите колектори на покрива за загряване на водата за битови нужди (освен електрическите бойлери)
зелените площи – лятна градина на покрива на гаража
централното управление на климатичните инсталации (с възможност за индивидуално регулиране и по този начин на пестене на енергия)
централизирана вентилация в цялата сграда
използване на енергоспестяващи крушки
за непушачи и др.

Другото основно предимство за постигане на еко критериите е, че в easyHotel Sofia това е постигнато още на фаза проектиране – пестене от излишни площи за стаите, баните и общите пространства, като са използвани модерни ергономични решения за обзавеждането и оборудването на всички помещения.

Това автоматично води до намаляване на разходите на енергия за затопляне и охлаждане на помещенията, за количеството препарати за измиване и поддръжка, които попадат в канализацията, и които също са основен замърсител на околната среда.

Както е известно, всички хотели призовават своите гости (с надписи и табели на различни езици) да оставят употребяваните кърпи за смяна и пране само в краен случай. Това отново се прави с цел да се пести вода и енергия, както и да се намали замърсяването на отпадните води от перилните препарати попадащи в тях.

В easyHotel Sofia това е основна политика.
И то без да се поставят призоваващите надписи за екология и пестене на енергия.

Измислено е съвършено просто и работи перфектно – при дългосрочен престой, кърпите не се сменят, освен при изричното желание на гостите, запознати с тези условия още преди да направят резервацията.

Естествено, това се извършва срещу съответното минимално заплащане, като по този начин подсеща и помага на все повече хора да разберат и осъзнаят актуалните проблеми на планетата и по някакъв начин да се включат в решаването и облекчаването им.

 

КЪМ НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА

Коментарите са затворени.